Afdelingsavond 1 oktober a.s.

Deze avond komt Ivo Klinkert een lezing verzorgen over een ”Portable Repeater Controller” met Arduino.

De Portable Repeater Controller, ontworpen door Leo PA0LEZ en Ivo PA1IVO, is een repeaterbesturing op basis van een microcontroller. Deze AVR-microcontroller zit vol met interessante (digitale) technieken, die los ook prima te gebruiken zijn voor hobby-projecten met een Arduino.

Tijdens de lezing wordt uitleg gegeven over de werking en de mogelijkheden van de repeaterbesturing, waarbij interessante technieken voor Arduino projecten uitgelicht worden. Er is ook een demonstratie-opstelling aanwezig waarmee iedereen tijdens de lezing kan meedoen en testen. Heb je een 2m/70cm portofoon, het liefst met DTMF-functie, neem die dan gerust mee.
De Portable Repeater Controller wordt op dit moment onder andere gebruikt in de 23 cm repeater PI6LMS en twee Zaanse repeaters PI3ZAZ en PI6ZAZ. Voor de nieuwsgierigen, op de website staat veel informatie over de besturing, inclusief een manual. http://shop.emco-electronics.nl/portable_repeater_controller.html

Dus graag allemaal tot ziens op dinsdagavond 1 oktober a.s. in zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag. Aanvang is 19.30 en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De QSL service is weer aanwezig in de vorm van Johan, PE1RWL, de sub-RQM van A63.