Mede(steden)puffers….

Net zoals iedereen zit ik te puffen in m’n kamertje. Dit zijn nauwelijks omstandigheden om eens lekker de DX-wereld te gaan verwennen. En toch gebeurt dat, en op ruime schaal!! Het beetje condities ten spijt zijn er weer meer QSO’s gemaakt dan vorige maand. We komen royaal boven de 3600! Wat een enthousiasme moet daaraan ten grondslag liggen….! Overigens, ik zit nu liever binnen dan buiten, dus laten we van de gelegenheid gebruik maken. Ik geniet werkelijk van dit machtige avontuur, dus voor mij is het geen must of straf!!

 

Buiten dat enthousiasme is een flinke portie ervaring in de “strijd” geworpen. Een paar oudgedienden hebben de mouwen opgestroopt en zijn lekker te keer gegaan. Het is werkelijk een lust om te horen hoe zij omgaan met drukte, bekenden uit de ether, ethergebruik…. En daarnaast is er een brede basis van minder oudgedienden (zelfs jongedienden), die iedere maand trouw hun bijdrage leveren. Het gevolg is ondermeer dat voor het eerst het aantal SSB-qso’s bijna net zo hoog is als de CW qso’s (plm. 50% CW, 40% SSB en 10% digitaal)

 

Het is ook wel amusant te merken dat aan het einde van de maand de echte drukte afneemt. Natuurlijk omdat er maar op een paar banden gewerkt kan worden, maar ook omdat velen ons al gewerkt hebben. Het amusante is dan dat er ruimte en tijd is om een praatje te maken of andere gegevens uit te wisselen. Dan blijkt dat in de loop van 7 maanden er vele bekenden zijn “ontstaan”.

 

Harlingen staat nu in de startblokken. 28 juli is de laatste dag van Franeker, 1 augustus beginnen we weer. Natuurlijk, het is vakantietijd, maar wat zou mooi zijn als de amateurs uit Harlingen en omgeving acte de presence geven. We kunnen verdere ondersteuning zo goed gebruiken!! Ouwe jongens of nieuwkomers, het in de lucht komen is zo belangrijk!!!

 

Waar we helemaal meer ondersteuning kunnen gebruiken is de maand december. Dan moeten we alle 11 stedencalls en PI4ECC in de lucht brengen. Dat wordt een Tour de Force! We zijn al druk bezig om alle PF2018xxx calls aan te vragen, maar een call hebben is nog wat anders dan een call in de lucht brengen!!

 

Overigens, hebben jullie nog suggesties om ons evenement nog grootser te maken? In de vakantie doe je misschien lumineuze ideeën op. Laat ze eens horen…

Iedereen een fijne tijd gewenst en een veilige thuiskomst.

 

Namens de werkgroep,

Martin/PA0MBD

http://hamecc2018.eu