Stedenbulletin nr 13

 

Hup Friesland!

Afgelopen dinsdag had ik een vriendje op de koffie en ik zette hem een stukje oranjekoek voor.  “Nou, wat nou? Wat is dit….?”, reageerde hij. Hij kent mij als vrij krenterig en vermoedde dat er wat aan de hand was. Ik vertelde hem blij dat we een nieuwe hoogste score hadden bereikt met STA! Hij was niet onder de indruk, hij denkt altijd in het groot.

Hij was blij met het stukje koek en ik was blij met het reuzenleuke resultaat. Dus zaten we beiden grijnzend het weer, onze gezondheid en de wereldpolitiek te bespreken. Oh ja, we hadden het natuurlijk ook over de condities en dat FT8 zoveel aandacht opslorpte.

Maar wat een leuk resultaat weer! Zo met z’n allen aan zo’n score bijdragen! En dat voor de laatste stad! Dat belooft veel goeds voor de activiteiten in december, waar wij allemaal vertrouwen in hebben. Zoals dat PY-station, dat op de laatste dag meldde op het cluster: “Yesss, TNX new city!” En daar doen we het voor! Een machtig idee: Misschien wel 12 stations tegelijk in de lucht……?

 

HUP FRIESLAND.

Zet’m op, de laatste maand!

Oh ja, het eindresultaat van PF2018STA: 4700 QSO’s, verdeeld over 75,5 % CW, 19,5 % Phone en 5% digitale modes. Weten we ook waar we in december aan kunnen werken…..

Namens de werkgroep,

Martin/PA0MBD