Uitnodiging activiteit afdelingsbijeenkomst februari 2019

VERON Afdeling A63 – De Friese Wouden

Tijdens de afdelingsbijeenkomst op 5 februari 2019 willen we een technisch onderwerp behandelen waar iedereen aan kan bijdragen. De bedoeling is in de vorm van kleine workshops en/of demonstraties kennisoverdracht te stimuleren.

Deze avond keer is het onderwerp: “Radio en Computer Interfacing’’. Hierbij valt te denken aan hoe de verbinding van de transceiver met de computer tot stand komt, welke hardware, kabels en software is nodig.

Onderwerpen welke aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • CAT communicatie
  • USB vs RS232 aansluitingen
  • COM-poorten en virtuele COM-splitters
  • Interface kastjes zoals van Signalink en Microham

Maar ook over het installeren en gebruik van populaire radioamateurprogramma’s zoals:

  • Logprogramma’s als Ham Radio Deluxe (HRD), Log4OM of N1MM
  • CW decoders als CWSkimmerof CWget
  • DIGImode programma’s als WJST-X, JTalert of FLdigi

Kortom, alles wat je tot nu toe te bang was om te vragen, is nu bespreekbaar! Het is dus geen lezing of presentatie maar iedereen kan zijn kennis en ervaring delen met diegenen die juist hier vragen over hebben.

Bij deze nodigen we jullie uit om over deze onderwerpen mee te komen praten. Ben je expert of ten minste goed bedreven in een van bovengenoemde items, meld je dan even aan bij ondergetekende a.u.b. Op die manier kunnen we proberen de expertise in kaart te brengen en kunnen wij deze avond beter voorbereiden.

Ons inziens belooft dit een extreem interessante avond te worden dus graag allemaal tot ziens op 5 februari in zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag. Aanvang is 19.30 en de zaal is open vanaf 19.00 uur.

 

Namens het bestuur:

Bert Kamminga, PA1BK

Secretaris VERON A63