Uw veiligheid en welzijn op het FRM terrein.

De organisatie

De FRM vrijwilligers op en rond het terrein zijn herkenbaar aan hun hesjes. We hopen dat u een fantastische dag zult hebben. Uw veiligheid en welzijn staan natuurlijk hoog in ons vaandel. Daarom hierbij enige nuttige informatie:

Eigen risico

U betreedt het terrein op eigen risico. Vermijd onveilige situaties. Onderkent u een onveilige situatie, dan vragen wij u dit onmiddellijk aan de organisatie te melden.

Omroep

De FRM organisatie beschikt over een omroepsysteem op het terrein. Indien wij een oproep doen vragen wij u, waar dit voor u van toepassing is, een gevraagde actie direct te ondernemen.

U kunt bij de organisatie terecht om een bericht te laten omroepen. De centrale post van de organisatie is gevestigd op het toneel in de grote zaal van De Buorskip.

Toilet

Het toilet vindt U in de foyer van De Buorskip, direct tegenover de hoofdingang. Links de heren, recht de dames. Rechts van het damestoilet is tevens een toilet voor mindervaliden.

EHBO

Tijdens de radiomarkt is er EHBO op het terrein aanwezig. U kunt de EHBO bereiken via de vrijwilligers bij de kassa of op en rond het terrein.

Bewaking

Het FRM terrein wordt gecontroleerd door onze vrijwilligers, herkenbaar via hun hesjes. Tevens is er camerabewaking. Meldt zaken die niet door de beugel kunnen onmiddellijk bij de organisatie via deze vrijwilligers!

Let op uw spullen

Een evenement zoals onze Radio Markt trekt jammer genoeg ook ongenode gasten aan die onze markt niet bezoeken om dingen te kopen, maar om standhouders en bezoekers ongemerkt hun geld of spullen afhandig te maken. De laatste jaren hebben we helaas ook te maken gehad met dit verschijnsel.

De politie is bekend met ons evenement en een preventie- en actieteam kan incognito aanwezig zijn.

Enkele tips en wetenswaardigheden om het risico om gerold te worden te verkleinen:

  • Stop nooit geld of waardevolle spullen zoals een smartphone in de achterzak van uw broek of in de vakken van uw rugtas, ongemerkt openen zakkenrollers uw ritsen en gaan er met uw spullen vandoor.
  • Laat u niet afleiden door mensen die u niet kent, zij stoten u vaak bewust aan en leiden uw aandacht af van uw spullen waarna ondertussen vaak een handlanger uw kostbare spullen ontvreemden.
  • Neem niet teveel contant geld mee naar de markt, zakkenrollers kijken over uw schouder mee en zien dat u veel geld bij u heeft.
  • Bewaar uw pinpas en pincode niet bij elkaar in uw portefeuille.
  • Bent u onverhoopt toch het slachtoffer van zakkenrollers geworden, meldt u zich direct bij de organisatie via één van de vrijwilligers (herkenbaar aan hun hesjes), laat direct uw bankrekening blokkeren en doe onmiddellijk aangifte bij de politie.