VERON Gouden Speld voor Martin Bak, PA0MBD

Tijdens de afdelingsbijeenkomst van de VERON afdeling A63 op 1 oktober 2019, heeft Martin Bak, PA0MBD een VERON Gouden Speld in ontvangst mogen nemen van VERON hoofdbestuurslid Johan Jongbloed, PA3JEM. De Friese VERON afdelingen A14, A62 en A63 hadden Martin gezamenlijk voorgedragen voor een VERON Gouden Speld voor zijn inzet van ruim 12 jaar als Regionaal QSL Manager voor de Regio 14 maar met name als blijk van waardering voor zijn leidende rol in het HAMECC project.

Lees meer

Instapcursus Arduino – GAAT DOOR!

De instapcursus Arduino gaat door. De volgende data zijn gepland: woensdag 20 november, 27 november en 4 december. Mocht je nog mee willen doen, meld je dan nog snel aan bij Bert, PA1BK.

 

Instapcursus Arduino A63 door René Hasper, PA9RX

René Hasper PA9RX heeft aangeboden een instapcursus te willen geven over de Arduino.  René heeft bij de afdeling Meppel de Arduino cursus voor beginners gevolgd, en heeft thuis al een aantal Arduino projecten gemaakt voor in en rondom de shack. Hij wil deze kennis graag met ons delen. Het wordt een hands-on training waarin je zelf onder ander gaat leren programmeren. We denken aan een groepje van 6 tot 10 personen, waarmee we dan in november zouden kunnen starten. Het gaat, onder voorbehoud, dan om drie vrijdagavonden van ca. 2 uur (19:30-21:30) in de Buorskip te Beetsterzwaag. Iedereen kan een Arduino startpakketje kopen van nog geen 10 Euro en de cursusavonden zelf kosten vijf Euro per keer (inclusief koffie). Spreekt je dit aan en heb je hier zin in, geef je dan op bij Bert, PA1BK (ook voor vragen of onduidelijkheden). Uiterste inschrijfdatum is 15 september 2019.

Afdelingsavond 1 oktober a.s.

Deze avond komt Ivo Klinkert een lezing verzorgen over een ”Portable Repeater Controller” met Arduino.

De Portable Repeater Controller, ontworpen door Leo PA0LEZ en Ivo PA1IVO, is een repeaterbesturing op basis van een microcontroller. Deze AVR-microcontroller zit vol met interessante (digitale) technieken, die los ook prima te gebruiken zijn voor hobby-projecten met een Arduino.

Tijdens de lezing wordt uitleg gegeven over de werking en de mogelijkheden van de repeaterbesturing, waarbij interessante technieken voor Arduino projecten uitgelicht worden. Er is ook een demonstratie-opstelling aanwezig waarmee iedereen tijdens de lezing kan meedoen en testen. Heb je een 2m/70cm portofoon, het liefst met DTMF-functie, neem die dan gerust mee.
De Portable Repeater Controller wordt op dit moment onder andere gebruikt in de 23 cm repeater PI6LMS en twee Zaanse repeaters PI3ZAZ en PI6ZAZ. Voor de nieuwsgierigen, op de website staat veel informatie over de besturing, inclusief een manual. http://shop.emco-electronics.nl/portable_repeater_controller.html

Dus graag allemaal tot ziens op dinsdagavond 1 oktober a.s. in zalencentrum De Buorskip, Vlaslaan 26 te Beetsterzwaag. Aanvang is 19.30 en de zaal is open vanaf 19.00 uur. De QSL service is weer aanwezig in de vorm van Johan, PE1RWL, de sub-RQM van A63.

CQ Friese Wouden oktober 2019

Hier kunt u de CQ Friese Wouden van oktober downloaden:

Cursus radiozendamateur N/F

CURSUS ZENDAMATEUR N/F

Wil je ook zendamateur worden, maar lukt het niet met zelfstudie en vind je online leren niet prettig? Volg dan de cursus bij de Friese Radio Amateur Groep in Leeuwarden!

Lees meer

Winter YOTA 2019– LET’S GO PA

WINTER YOTA 2019 – LET’S GO PA

Winter-YOTA is een sub-regionaal kamp van het IARU R1 Youngsters On the Air Programma, in Nederland is dit onderdeel van de Jeugd & Jongerencommissie VERON.

Dit jaar, midden in december, is het tijd voor Winter-YOTA. Een lang weekend, voor jongeren, in het teken van amateur radio. Wil je meer leren over radiozendamateurisme? Heb je net je radio licentie gehaald of ben je nog aan het leren? Of ben je al een aantal jaar actief? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke evenement wat vol staat met radio activiteiten en vooral veel plezier!

 

Lees meer